Kako kuhati nutriju?

Stara šala o vrednom krznu i nekoliko kilograma dijetnog mesa relevantna je ne samo za zečeve, već i za njihove zubne kolege - nutria. Ovaj glodavac u gotovom obliku sigurno će ceniti gurmani, ljubitelji egzotičara i jednostavno svi koji žele da poboljšaju zdravlje, jer je njegovo meso korisno za one koji pate od dijabetesa, bubrega i gastrointestinalnih bolesti i trudnica i majki dojilja.

Nije lako pronaći hranjivu hranu, ali ako i dalje dobijete trup redovne životinje, saznamo zajedno šta se može kuvati od nutrije i kako to ispravno uraditi.

Kako pravilno pripremiti nutriju?

Pre ispravnog i, što je najvažnije, ukusno je kuhati nutriju, ona mora biti oljuštena i gutirana. Ovo se radi na sledeći način: trup je odvojen od glave, repa i udova. Koža je uklonjena, uzdužni rez na stomaku, ispod kože ukloniti 2 žlezde na nivou cervikalnih i prsnih pršljenova. Stomak u stomaku je rezan i očišćen od unutrašnjih organa (mogu se jesti jetre, bubrezi i srce). Sve što je ostalo, potrebno je temeljito ispirati.

Pripremite nutriju, kao i svaku igru, prethodno pravilno marinirani, ili namočeni u vodi sa limunovim sokom, kako biste se oslobodili određenog mirisa. Dijetalno meso je malo suvo, pa se obično kuva sa dodatkom masti, kreme ili pavlake.

Nutria, zamrznuta u pavlaci

Sastojci:

Priprema

Isjećite meso nutrije spojevima i isprati u čistoj hladnoj vodi 1-1,5 sati, iscediti vodu i ponoviti postupak sve dok se meso ne pojača (3-4 puta). Zatim, sipajte meso mlekom, tako da je potpuno pokriveno i ostavite 8-12 sati. Ovakva višestepena namakanja će vam pomoći da se riješite specifičnog mirisa ovog glodara.

Kada je trup natopljen, očistimo svaki komad masti, jer se ne tali tokom kuvanja. Sada je meso prženo sve do zlatne, u posebnom tiganju vršimo sličan postupak sa velikim seckanim lukom. Stavili smo meso i luk u gusto posudu za gašenje (kazaljka ili gosjatnica) i sipati mješavinu pavlake, senfa i začina, dodajte čašu čorbe i paprika oko sat vremena. Kada je nutria zamrznuta u pavlaci je spremna, poslužuje se na velikom posudom, obilno posutom biljem po ukusu.

Pečenje od nutrije

Sastojci:

Priprema

Nutra trupca natopljena u vodu, ili mleko za noću, isecite na porcije i pržite na bilo kojoj masti do zlatne boje. Krompir se očisti, grubo iseckan i ispržen do pola spremanja (do pojave kora). Luk narezati na prstenje, a zatim pržiti zajedno sa komadima šargarepe.

Na dnu gusatnice su položena pržena nutrija, zatim sloj krompira, luka i šargarepa. Napunite pečeno vinom i brokolom, dodajte so i začine, malo oštre orahe i zdrobljenog luka. Peljemo pečenje iz nurve u pećnicu i kuhamo na 200 stepeni 1,5-2 sata. Gotovo jelo se poslužuje sječenim peršunom.

Nutria, prema ovom receptu, se lako pripremi u multivarkeru prema sličnom principu: prvo se prženo meso za masnoće u režimu "vruće" ili "pečenje", a zatim bučati bujonu i vino, dodati začine i "Stew". Vreme za gašenje koje će multivarker automatski odrediti. Bon appetit!