Ceo svet će jesti nepalske nudle iz Rume

U februaru će u Rumi početi da radi fabrika nudli, prva nepalska investicija u Evropi kompanije “innovation group” koja posluje u okviru “Chaudhary Group”

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.12.2016.

12:46

Ceo svet će jesti nepalske nudle iz Rume
(Foto: Thinkstock.com)

Fabrika se gradi u radnoj zoni “ Rumska petlja” i u prvoj fazi će zaposliti 409, a kasnije još oko 800 radnika.

Završetak radova na izgradnji fabrike očekuje se krajem narednog meseca, kada bi trebalo da krenu i prva zapošljavanja. Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić ističe da će nakon prvih zapošljavanja – očekuje se da će posao dobiti 409 radnika, u narednom periodu broj zaposlenih rasti do 1.200.

"Nama je velika čast što je ovako veliki konglomerat odlučio da prvo investira u našu opštinu. To je najveća moguća pohvala i potvrda spremnosti lokalne samouprave da bude pravi partner investitorima", kaže Mančić. – Na radnom sastanku sa vlasnikom renomirane kompanije “Chaudhary Group” nepalskim multimilijarderom Binodom Čaudrijem razgovarali smo o daljim ulaganjima u našu opštinu, ali smo čuli da je on zainteresovan i za ulaganje u Srbiju uopšte .

O toku radova na izgradnji fabrike nudli uverio se i sam Binod Čaudri, koji se sa svojom i delegacijom opštine Ruma obišao gradilište i uverio se da sve ide prema planu.

"Iz Rume ćemo snabdevati celu Evropu sa našim brendom “Wai Wai” nudlama. Naše nudle su za sada poznate širom Azije i Afrike, a ambicioznim projektom to će uskoro postati i Evropa. Kada smo se odlučili za ulazak u tržište Evrope pristupili smo veoma pažljivom odabiru destinacij".

Analize su pokazale da nema bolje spone Istoka i Zapada od Srbije – ističe Binod Čaudri. - Srbija i Ruma su pobedile mnoge zemlje koje su na početku ravnopravno konkurisale za našu prvu investiciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: