Mlada Čačanka tvrdi da je bila žrtva bahatih policajaca

OPTUŽUJE: Izgubila sam bebu zbog jezive policijske torture!

Kao bez duše Iako sam inspektorima pokazivala dokumentaciju i govorila da je moja trudnoća rizična, nisu mi dozvolili da uzmem terapiju, tvrdi Gorana Kaplarević, diplomirani pedagog

Crna Hronika
> 00:00h

ČAČAK - Težak udarac! Diplomirani pedagog iz Čačka Gorana Kaplarević (31), koja je bila u četvrtom mesecu rizične trudnoće, tvrdi da je u beogradskoj policiji izgubila bebu zbog jezive torture koju je pretrpela! Ona se policajcima javila da bi dala izjavu zbog automobila koji joj je ukraden na Čukarici, a u Čačak se vratila u lokvi krvi! Tretirali me kao mafijaša - Ispitivali su me sedam i po sati, kao da sam okoreli kriminalac! Uzalud sam im govorila da sam trudna i da moram da uzmem ampuliranu terapiju za održavanje trudnoće... Čak sam ponela i lekarsku dokumentaciju jer sam morala da svratim u neku ustanovu da mi je daju, a ampule sam imala kod sebe. Oni sve to nisu želeli ni da pogledaju! Bilo mi je veoma loše, a oni su se oglušili na molbu da pozovu lekara - priča Gorana. Njena drama počela je kad joj je prošle godine s beogradskog parkinga nestao automobil koji je bio kasko osiguran. - Prethodno sam sa svekrvom i ćerkama, koje imaju pet godina, odnosno 18 meseci, došla iz Čačka do Beograda, svoj „micubiši pajero“ ostavila na parkingu na Čukarici, kao što sam to i ranije činila, a odatle smo produžili na Frušku goru drugim prevozom. Kad smo se posle sedam dana vratile, automobila nije bilo. Krađu sam ja prijavila jer sam poslednja vozila auto - kaže Gorana. Ona dodaje da se beogradska policija za ovaj slučaj zainteresovala tek u martu ove godine, kad je porodica Kaplarević odlučila da tuži osiguravajuću kuću, koja je isplatila svega polovinu ugovorenog osiguranja. - Tada počinje moj pakao s inspektorima Vladimirom M. i Aleksandrom S. Vladimir mi je govorio da sam lažno prijavila krađu i da on ne voli kad se neko igra sa osiguravajućim društvom! Vrhunac je bio kad mi je rekao da će zvati Centar za socijalni rad da mi oduzmu decu i da sam nemoralna - priča kroz suze pedagog u dve čačanske osnovne škole. Tražila sam da me zatvore - Tražila sam čak i da me zatvore, tada bi morali da mi ukažu lekarsku pomoć. Pustili su me tek posle sedam i po sati, kad sam potpisala sve što su tražili. Kad sam došla kući, moje pantalone i sedište bili su potpuno krvavi - kaže Gorana, koja je odmah primljena na odeljenje ginekologije čačanske Opšte bolnice. Nažalost, lekari su procenili da je prekid trudnoće neophodan.

Posle se izvinjavali Gorana kaže da joj se, nakon svega, javio jedan od policajaca koji ju je ispitivao. - Kad je čuo šta se posle saslušanja dogodilo, taj policajac je pozvao telefonom i suprugu Nemanji (37) i ujaku se pravdao da nije znao da sam trudna - rekla je Gorana.

Odbačena prijava Zbog postupanja dvojice inspektora Gorana je podnela krivičnu prijavu, što je Kuriru potvrđeno i u MUP Srbije. - Tužilaštvo je njenu prijavu odbacilo, ali je zato policija je podnela krivičnu prijavu protiv Gorane zbog sumnje da je prevarila osiguranje - rekli su u MUP Srbije.