Svečana sednica

OPUŠTENO NA PUTU DO NIŠA: Vučić s Vulinom igrao šah, ministri se slikali, Udovičić čitao Kurir!

Putovanje do Niša gde je održana svečana sednica povodom početka Prvog svetskog, premijer Aleksandar Vučić proveo je za šahovskom tablom. Dok su ministiri postavljali selfije na društvene mreže,Vanja Udović- listao Kurir

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Članovi Vlade Srbije, uključujući i premijera Aleksandra Vučića, otputovali su danas autobusom u Niš na svečanu sednicu povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Kako bi mu brže prošlo vreme na putu do Niša, premijer je sa sobom poneo šah, a partner u borbi na crno-belim poljima bio mu je Aleksandar Vulin, dok je ulogu kibicera preuzeo Nebojša Stefanović.

Vreme na putu do Niša Vanja Udovičić prekratio je čitajući današnji Kurir, dok su se ostali ministri snalazili svaki na svoj način. Neki su postavljali fotografije iz autobusa na društvene mreže.

U tome su prednjačili ministar saobraćaja Aleksandar Antić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Prvi na tviteru oglasio se Aleksandar Antić, koji je postavio zajednički selfi sa potpresedniko vlade Ivicom Dačićem, ministrom odbrane Bratisalvom Gašićem i i ministrom privrede Dušanom Vujovićem.

" Ko je fotkao nije za javnost...ali Tasovac je sa obe ruke pokušao da se ubaci u kadar..." napisao je Antić na svom Tviter nalogu.

Foto Twitter

Ubrzo za njim na svom nalogu oglasio se i ministar MUP Nebojša Stefanović, koji je postavio zajednički selfi sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, a u kadru iza njih pojavio se i ministar kulture Ivan Tasovac sa svojim čuvenim osmehom.

" Bus selfie#VladaRS Na putu za Nis...., napisao je Stefanović.

Vlada je danas u 16 sati održala svečanu sednicu povodom 100 godina od početka Velikog rata. Sednica je bila održana u zgradi Univerziteta u Nišu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U zgradi Univerziteta, zgradi Banovine bilo je smešteno srpsko rukovodstvo tokom perioda u kome je Niš bio ratna prestonica Srbije, rekao je gradski većnik Žarko Ranković.

Sednica je održana na dan kada je pre 100 godina tadašnjem predsedniku vlade Nikoli Pašiću stigao telegram o objavi Velikog rata.