Drive logo

Истражите функције меморијског простора на Диску

Ваше ствари на ваш начин – функције Диска

 

Уз Google налог добијате 15 GB меморијског простора бесплатно. Меморијски простор користе Google диск, Gmail и Google слике, па можете да чувате датотеке и прилоге из имејлова, као и да правите резервне копије слика и видео снимака. Можете да надоградите на Google One ако желите више од 15 GB.

Логотип за 15 GB бесплатног меморијског простора на Google диску

Слике, видео снимци, презентације, PDF-ови – чак и Microsoft Office датотеке. Све можете безбедно да чувате на Диску, без обзира на тип датотеке.

Листа типова датотека Google диска укључујући слике, документе и музику

Датотеке на Диску су само ваше, док не одлучите да их делите. Можете брзо да позовете друге да погледају, коментаришу и измене било коју датотеку или директоријум које изаберете. Онлајн сарадња је сада лакша.

Опције приватности и дељења Google диска

Безбедност датотека је од кључног значаја. Свака датотека на Диску је безбедна, без обзира на то шта се догоди паметном телефону, таблету или рачунару. Диск се шифрује помоћу SSL-а, истог безбедносног протокола који се користи за Gmail и друге Google услуге.

Безбедносно закључавање Google диска

Направљен да функционише уз Google

 
Чување Gmail прилога са сликом на Диску једним кликом

Пређите курсором преко прилога у Gmail-у и потражите логотип Диска. Овде можете да чувате прилоге на Диску да бисте их организовали и делили на једном сигурном месту.

Чување Gmail прилога са сликом на Диску једним кликом

Диск може да препозна објекте на сликама и текст у скенираним документима. Можете да потражите фразу попут „Ајфелова кула“ и добијете текстуалне документе који је садрже, као и слике на којима је Ајфелова кула.

Слика обале Орегона сачуванa на Google диску и дељенa на Google+

Чувајте слике на Диску и гледајте како оживљавају помоћу Google слика. Без напора учините да изгледају професионално, а ту су и анимације, филмови и још много тога.

Подаци са Google диска на Chromebook уређајима

Google диск је уграђен у Chromebook, па се за све датотеке и слике аутоматски праве резервне копије. Уз већину нових Chromebook уређаја добијате 100 GB бесплатног меморијског простора за две године.

 

Радите паметније помоћу апликација

 

Правите и сарађујте са другима. Делите документе и датотеке, правите табеле и презентације у покрету помоћу апликација Документи, Табеле и Презентације.

За дељење су доступни Документи, Табеле и Презентације Google диска

Google упитници вам омогућавају да спроведете анкету или брзо направите списак чланова тима помоћу једноставног онлајн упитника. Онда погледајте резултате, који су уредно организовани у табелу.

Пример Google упитника на Google диску

Правите дијаграме и графиконе тока, па их лако додајте у друге документе или уградите у веб-сајт користећи Google цртеже.

Икона Google цртежа

Измените слику профила, бавите се пејзажним уређењем, направите мапу ума и још много тога. Преко 100 апликација Диска могу да вам помогну да урадите више са датотекама. Испробајте их – инсталирајте неку из колекције Диска у Chrome веб-продавници.

Доступно је више од 100 апликација за Google диск

Урадите и много више помоћу Диска

 
Пример чувања докумената на Диску снимањем слике Android телефоном

Скенирајте све папирне документе помоћу Диска за Android. Снимите слику докумената, на пример признаница, писама и извода, и Диск ће их одмах сачувати као PDF датотеке.

Пребацивање Google диска офлајн или онлајн

Учините датотеке доступним офлајн да бисте могли да их видите кад телефон или таблет нису у домету, на пример у авиону или згради са лошом везом.

Пример историје верзија за датотеку Google диска

Можете да се вратите до 30 дана уназад за већину типова датотека, што вам омогућава да лако видите ко је унео измене и да се вратите на претходне верзије. Прегледање различитих верзија датотекa је сада лакше.