Federation of Canadian Artists

Ad Grants помаже организацији Federation of Canadian Artists да окупи људе заинтересоване за уметност у оквиру бројних курсева и изложби помоћу AdWords Express-а.

Маркетиншки циљеви

  • Поспешивање саобраћаја до веб-сајта
  • Повећање броја онлајн регистрација
  • Поспешивање донација

Показатељи успешности

70.000

кликови ка веб-сајту

23%

повећање онлајн активности

7%

повећање онлајн чланстава

Кратак преглед

Локација: Ванкувер, Канада www.artists.ca

Мисија

Организација Federation of Canadian Artists (FCA) основана је 1941. Њен циљ је ширење знања и вредновања уметности и културе за све Канађане кроз едукације, изложбе и комуникацију у домену визуелне уметности, као и пружање подршке неафирмисаним и професионалним уметницима члановима и њихова промоција.

Маркетиншки циљеви

FCA је посвећен подизању свести ради развоја уметничке заједнице, промовисања учешћа канадске публике у курсевима и на изложбама и прикупљања донација. Ad Grants је помогао организацији да постигне те циљеве повећањем саобраћаја ка веб-сајту, промовисањем пријава за активности и прикупљањем донација путем онлајн регистрација за чланове.

Процес

Да би постигао маркетиншке циљеве FCA-а, Патрик Мејер, извршни директор FCA-а, морао је да се увери да је ефикасно структурирао AdWords Express налог у оквиру Ad Grants-а. Патрик је имао пред собом широк избор категорија које нуди AdWords Express. Пажљиво је изабрао категорије које представљају његову организацију, а систем је аутоматски генерисао листу сродних термина за претрагу који би могли да покрену огласе FCA-а. Циљање локације је још једна ефикасна стратегија циљања AdWords Express-а коју је Патрик применио, тако што је изабрао да приказује огласе о изложбама на међународном нивоу, а огласе о курсевима уметности локално, у региону у коме би људи желели да путују. Патрик је такође додатно прецизирао кампање помоћу надгледања AdWords Express контролне табле на којој се приказују фразе за претрагу додељене његовим огласима. Идентификовао је фразе које усмеравају нерелевантан саобраћај ка његовим огласима и уклонио их је.

Утицај Google Ad Grants-а

AdWords Express је омогућио FCA-у да лако досегне циљну публику и привукао нове посетиоце на његов веб-сајт и у галерију. AdWords Express огласи FCA-а су у 2015. године добили 70.000 кликова, онлајн пријаве за активности су се увећале за 23%, а редовне регистрације донатора су се увећале за 7%. Флексибилна функционалност AdWords Express-а омогућила је Патрику да прилагоди и усмери поруку, али уз довољно аутоматизованог рада тако да лакше може да редовно управља налогом. FCA ће се и даље ослањати на AdWords Express како би остварио маркетиншке циљеве и унапредио мисију организације.

„AdWords Express се показао као један од најлакших и најефикаснијих начина да допремо до још ширег круга чланова и клијената.“
Патрик Мејер, извршни директор, Federation of Canadian Artists