Управљајте

Одговори на питања у вези са профилом предузећа

Честа питања о профилу предузећа

Профил предузећа је бесплатна алатка која вам омогућава да преузмете контролу над представљањем предузећа у Google претрази и на Мапама. Профил предузећа вам омогућава да се повежете са клијентима, постављате новости, наведете производе и услуге, прихватате онлајн поруџбине и друго.

Сазнајте више о томе како Google добија информације о предузећу

Да, прављење профила предузећа на Google-у је бесплатно. Направите профил без трошкова и можете да управљате предузећем у Google претрази и на Мапама да бисте почели да досежете више клијената.

Да бисте управљали профилом предузећа на мобилном уређају, можете да користите апликацију Google мапе. На рачунару управљање можете да обавите директно из Google претраге у прегледачу.

Сазнајте више о промени профила у Претрази или на Мапама

Да, можете да имате профил ако предузеће нема поштанску адресу док год обављате личне контакте са клијентима. Можете да имате профил и ако сте хибридно предузеће које услужује клијенте на адреси предузећа и посећује клијенте или им директно нешто испоручује. Можете да имате профил и ако сте предузеће које покрива одређену област и посећује клијенте или им директно нешто испоручује, али не услужује клијенте на адреси предузећа, као што је водоинсталатер или услуга чишћења.

Сазнајте како да положите право на профил и верификујете га ако сте предузеће које покрива одређену област

Да, бесплатни профил предузећа допуњује веб-сајт додавањем више видљивости за актуелни веб-сајт предузећа у Google претрази и на Google мапама.

Већина предузећа верификује власништво телефоном, SMS-ом или захтевањем разгледнице од Google-а и пријемом на поштанску адресу.

Сазнајте више о верификацији предузећа

Верификација нам омогућава да потврдимо да сте прави власник предузећа и да имате дозволу да управљате профилом предузећа. Ваша сигурност нам је важна и не желимо да нико други осим вас или одобрених менаџера уноси промене у профил.

Можемо да покажемо шта нудите лично, као и онлајн услуге на профилу предузећа помоћу атрибута.

Сазнајте више о приказивању онлајн услуга

Да, можете да одговорите на рецензије када сте пријављени на налог. Када одговорите на рецензију, одговор ће се приказати испод рецензије клијента у Google претрази и на Google мапама испод ознаке „Одговор власника“.

Сазнајте више о одговарању на рецензије

Да. Ако предузеће пружа одређене услуге у друго време (нпр. радно време за пензионере, достава, преузимање), можете да подесите додатно радно време уместо посебног радног времена.

Сазнајте како да подесите додатно радно време

Користите атрибуте да бисте клијенте обавестили о томе које услуге нудите, нпр. обедовање у објекту или преузимање на улици. Можете да назначите и безбедносне мере које је предузеће применило, нпр. маска је обавезна, особљу се проверава температура или површине се дезинфикују између посета. Сазнајте како да додате или измените атрибуте предузећа.

Сазнајте више о измени атрибута

Промените мени када промените јела која служите или ако имате специјалне понуде за привлачење клијената. Да бисте променили мени, пријавите се на свој профил предузећа. На менију са леве стране кликните на Информације > Мени. Онда измените или додајте ставке.

Сазнајте више о промени менија

Сада можете да промените профил предузећа директно у Google претрази и на Мапама. Да бисте започели, пријавите се Google налогом који се користи за верификацију предузећа. На Google мапама додирните слику профила у горњем десном углу и изаберите „Профил предузећа“ да бисте приступили овим алаткама. У Google претрази потражите предузеће по називу или претражите „моје предузеће“ да бисте променили профил.

Сазнајте више о промени профила у Претрази или на Мапама

Профили предузећа су заменили Google места за предузећа, Google уносе и Google+ страницу предузећа.

Да. Наш програм истакнутих партнера истиче партнере који пружају драгоцене услуге широј заједници продаваца на Мом предузећу на Google-у.

Сазнајте више о истакнутим партнерима

Од понуде индивидуалних савета до побољшања тока рада, пружамо алатке које помажу предузећима свих врста да се развијају и остваре успех.

Откријте још алатки

Можете да користите Google Ads да бисте досегли више клијената. Google Ads подстиче људе да посете предузеће, без обзира на то шта продајете.

Сазнајте више о коришћењу Google Ads-а

Придружи ме конверзацији

Управљајте