Типови података о локацији које користи Google

Различити типови информација о локацији могу да се користе у различитим Google производима.

Имплицитне информације о локацији су информације које нам не кажу јасно где се уређај налази, али нам омогућавају да закључимо да вас занима одређено место или да сте можда на том месту. Пример имплицитних информација о локацији би био ручно откуцан упит за претрагу за одређено место. Имплицитне информације о локацији се користе на пуно различитих начина. На пример, ако откуцате „Ајфелова кула“, закључујемо да можда желите да видите информације за места близу Париза и онда можемо то да искористимо да бисмо вам пружили препоруке о тим локалним местима.

Информације о интернет саобраћају, као што је IP адреса, обично се додељују у блоковима заснованим на земљама како би могле да се користе да се идентификује макар земља у којој се налази уређај и да бисмо вам, на пример, пружили одговарајући језик и локалитет за упите за претрагу. Те информације се шаљу као уобичајени део интернет саобраћаја.

Неки производи, као што је детаљна навигација у Google мапама за мобилне уређаје, користе прецизније информације о локацији. За те производе обично морате да изаберете да укључите услуге локације засноване на уређају, које представљају услуге које користе информације као што су GPS сигнали, сензори уређаја, Wi-Fi приступне тачке и ИД-ови мобилних предајника које могу да се користе за извођење или процењивање прецизне локације. Касније можете да изаберете да искључите услуге локације засноване на уређају. Одређени уређаји и/или апликације ће вам можда такође понудити додатна подешавања контроле локације за ове услуге локације засноване на уређају. На пример, у неким производима можете да изаберете да ли ћете чувати те локације у историји тог производа или налога.