Како вам помажемо да се борите против крађе идентитета

Google користи пуно различитих технологија да би вас заштитио од онлајн крађе идентитета и постарао се да Google налог буде безбедан и заштићен.

Верификација у 2 корака

Да бисмо додатно заштитили Google налоге корисника, нудимо им верификацију у 2 корака. Ова алатка пружа додатни ниво заштите тиме што захтева не само лозинку, већ и верификациони кôд да бисте могли да се пријавите на Google налог. Чак и у случају да нападач открије, погоди или на други начин украде лозинку, неће моћи да се пријави на налог ако не унесе верификациони кôд који вам шаљемо на мобилни телефон. Верификацију у 2 корака нудимо на преко 50 језика и у 175 земаља. Сазнајте више о томе како можете да подесите верификацију у 2 корака.

Шифровање

Google предузима велики број корака да би заштитио личне податке од нападача и неовлашћеног коришћења. Подразумевано шифрујемо Gmail везу између рачунара и Google-а јер на тај начин другима онемогућавамо да неовлашћено приступају вашим Google активностима. Ову заштиту, познату под називом SSL шифровање читаве сесије, подразумевано користимо и када сте пријављени на Google диск и многе друге услуге.

Упозорења о сумњивим активностима на налогу

Упозорили смо велики број корисника када нам се чинило да се са њиховим Google налозима дешава нешто необично – на пример, у случају да се неко на налог пријави из једне земље, а убрзо потом из неке друге. Ти корисници су преко пријемног сандучета у Gmail-у добили поруку са упозорењем о том необичном приступу. Поред тога, повремено предлажемо корисницима да промене лозинке ако постоји основана сумња да им је налог компромитован.

Потврда аутентичности имејлова

У борби против злоупотребе и у настојању да вам помогнемо да пријемно сандуче ослободите непожељних порука, Gmail користи потврду аутентичности имејлова како би утврдио да ли порука стварно потиче са адресе са које је наводно послата. Свим активним корисницима Gmail-а, као и људима који су у контакту са њима, аутоматски се пружа заштита од претњи по личне и финансијске податке.

Заштита од непожељних порука

Gmail вас штити од непожељних и штетних имејлова. Gmail свакодневно обрађује милијарде порука и остварује изванредне резултате по питању заштите корисника од непожељних порука – у пријемно сандуче корисника стиже мање од 1% свих непожељних порука у оквиру Gmail-а. Када злонамерни пошиљалац пошаље нови тип непожељне поште, наши системи је често у року од неколико минута идентификују и блокирају јој приступ Google налозима. Тиме се смањује вероватноћа да ће непожељне поруке које могу да вам оштете рачунар или украду личне податке успети у томе.