Откријте кад, где и како прикупљамо слике у 360

Упознајте живописну Google Street View флоту и сазнајте како прикупљамо слике у 360 којима обогаћујемо мапу света.

Прикупљање Google Street View слика
Анимација аутомобила за прикупљање Google Street View слика

Извори слика

Street View слике имају два извора. То су Google и наши сарадници.

Наш садржај
Садржај сарадника

Наш садржај

Садржај у власништву Google-а је означен са „Street View“ или „Google мапе“. Аутоматски замагљујемо лица и регистарске таблице на сликама.

Детаљи смерница

Google Street View слика из Петре у Јордану

Садржај сарадника

Уз садржај који постављају корисници се приказује назив налога на који може да се кликне или који може да се додирне, а у неким случајевима и слика профила.

Детаљи смерница

Допринесите Street View-у

Google Street View слика, Федерико Дебето мапира Занзибар

Где мапирамо овог месеца

Возимо и пешачимо широм света да бисмо снимили слике које обогаћују ваш доживљај и помажу вам да откријете свет око себе. Ако желите да поздравите наш тим, у наставку можете да видите када долази на локацију близу вас.

Датум Округ
Датум Округ

Због фактора који су ван наше контроле (време, затворени путеви итд.), увек је могуће да наши аутомобили не буду активни или може да дође до малих промена. Имајте у виду и да када је на листи наведен одређени град, то може да обухвата и мање градове и места који се налазе у близини.

Флота спремна да открије светска чуда

Посетили смо невероватна места на свих седам континената и планирамо да обиђемо још много тога. Пре него што кренемо на пут, разматрамо многе факторе, као што су терен, климатски услови и густина насељености, да бисмо распоредили одговарајућу флоту и снимили најбоље слике.

Street View аутомобил

Опремљен системом камера на крову, Street View аутомобил је наше најчешће коришћено средство за прикупљање слика. Помогао нам је да снимимо преко 16 милиона километара широм света, укључујући коња који једе банану.
Street View аутомобил

Трекер

Овај преносиви систем камера може да се користи као ранац или монтира на пикап камионет, моторне санке или мотоцикл. Омогућава нам да снимамо слике у уским улицама или на местима на која може да се дође само пешке, као што је цитадела Инка Мачу Пикчу.
Трекер

Оживљавамо мапе

Када завршимо са прикупљањем слика, време је да их прикажемо на вашем екрану. Завирите у рад нашег тима.

 • Прикупљање слика

  Најпре треба да се провозамо унаоколо и сликамо локације за Street View. Обраћамо пажњу на много фактора, укључујући временске прилике и густину становништва различитих области, да бисмо утврдили када и где можемо да прикупимо најбоље слике.

 • Поравнавање слика

  Да бисмо сваку слику ускладили са географском локацијом на мапи, комбинујемо сигнале са сензора на аутомобилу који мере GPS, брзину и смер. Тако реконструишемо тачну путању аутомобила, па чак и по потреби нагињемо и поново поравнавамо слике.

 • Прављење слика у 360 од обичних слика

  Да бисмо избегли празнине у сликама у 360°, камере постављене једна до друге снимају слике које се благо преклапају, а онда спајамо фотографије у једну слику у 360°. Онда примењујемо посебне алгоритме за обраду слика да бисмо ублажили „шавове“ и направили неприметне прелазе.

 • Приказујемо вам праву слику

  Брзина којом се ласери аутомобила одбијају од површина говори нам колико је зграда или објекат удаљен и омогућава нам да правимо 3D модел света. Када се померите на неку удаљену област у Street View-у, овај модел одређује најбољу панорамску слику коју ће вам приказати за ту локацију.

Где смо били

Плаве области на мапи показују где је Street View доступан. Увећајте да бисте видели још детаља или прегледајте на Google мапама.

Сазнајте више