GoogleАналитика

Алатке за анализу

Детаљније се позабавите подацима. Стандардни извештаји олакшавају мерење и разумевање ангажовања на сајту. Поред тога, потребно је само неколико кликова за брзо прављење прилагођених извештаја, сегмената посетилаца и идентификовање важних података које ћете делити са својим тимом.

Извештавање у реалном времену: мерите активност у тренутку када се одвија

Погледајте колико је људи на вашем сајту у датом тренутку, одакле су дошли и шта гледају. Уз извештавање у реалном времену знаћете да ли је нови садржај на сајту популаран, да ли данашња промоција доводи саобраћај на сајт, а можете да видите и непосредне утицаје твитова и постова на блогу.

Сазнајте више

Прилагођени извештаји: дефинишите информације које желите да анализирате

Направите сопствену контролну таблу са показатељима за неколико минута. Уместо лутања кроз податке, имате тренутан приступ потребним одговорима. Направите извештаје које ћете делити са колегама и откријте увиде које је потребно делити.

Сазнајте више

Прилагодљиве променљиве: направите и анализирајте сопствене прилагођене сегменте

Прилагодљиве променљиве вам помажу да проучите сегменте клијената и сазнате колико су ангажовани на вашем сајту. Прилагодљиве променљиве вам омогућавају да прилагодите Google аналитику и прикупите податке о клијентима који су најважнији за ваше пословање.

Сазнајте више

Напредно сегментирање: лако анализирајте одређене делове саобраћаја

Зашто неке посете као резултат имају куповину у вредности од 150 USD, док друге то немају? То можете да сазнате коришћењем напредних сегмената. Примените унапред дефинисане сегменте, као што су „Посете са конверзијама“ или „Органски саобраћај“, или направите сопствене сегменте. Анализирајте појединачне сегменте или упоредите више сегмената из свих извештаја.

Сазнајте више

Контролне табле: организујте, надгледајте и делите индикаторе кључних активности

Почните коришћењем свеобухватне контролне табле „Индикатори кључних активности компаније“ која обухвата најважније индикаторе учинка за вашу организацију. Направите контролну таблу „Оптимизација за претраживаче“ за своју оптимизацију за претраживаче. Све контролне табле се могу превлачити и отпустити, у потпуности су засноване на виџетима и изузетно прилагодљиве.

Сазнајте више

Визуелни приказ: откријте којом путањом се посетиоци крећу по вашем сајту

Google аналитика нуди бројне моћне алатке за приказивање, међу којима су и визуелни приказ тока и Аналитика на страници. Извештаји Визуелни приказ тока анализирају путању којом се посетилац креће по вашем сајту. Са друге стране, Аналитика на страници вам помаже да визуелно процените како корисници остварују интеракцију са страницама. Да бисмо вам олакшали анализу, уградили смо различите графиконе да бисте информације приказали на начин на који желите да их видите.

Дељење: сада свако у вашој организацији може да сарађује

Доношење одлука на основу података најбоље функционише када ваши тимови могу лако да деле информације. Алатке за дељење у Google аналитици омогућавају тиму за куповину кључних речи да једноставно сарађује са тимовима за оптимизацију за претраживаче и садржај. Користите функцију Обавештајни подаци и упозорења да бисте открили неочекиване промене и обавестили колеге. Означите кључне догађаје у историји налога како би други могли да их виде. Лако развијте и делите прилагођене контролне табле за показатеље који су важни вашем пословању.

API и прилагођавања – то су ваши подаци, форматирајте их онако како желите

Апликације, додатне компоненте и прилагодљиве функције су вам на располагању како бисте лакше интегрисали Google аналитику у процесе рада своје организације. Искористите предности независних решења или направите сопствене апликације користећи API за Google аналитику.