Технологије и принципи

У Google-у развијамо идеје и производе који често померају границе постојеће технологије. Будући да смо одговорна компанија, трудимо се да, зарад својих корисника, све иновације ускладимо са одговарајућим нивоом приватности и безбедности. Наши принципи приватности помажу нам да доносимо одлуке на свим нивоима у компанији како бисмо могли да заштитимо приватност и пренесемо овлашћења на кориснике, али и да истовремено испунимо своју актуелну мисију која се тиче организације постојећих информација.

Принципи приватности

 1. Користимо информације да бисмо корисницима обезбедили вредне производе и услуге.

  „Пружање најбољег корисничког доживљаја“ је први принцип Google-ове филозофије. Када корисници деле информације са нама, то нам омогућава да осмислимо услуге и производе који су им значајни. Сматрамо да се усредсређивањем на корисника развијају производи и функције за побољшање безбедности које подстичу иновативност и повећавају лојалност корисника на мрежи.

  Учимо из погрешно написаних речи или правописних грешака које сви правимо када претражујемо да бисмо вам помогли да брже добијете прецизније резултате претраге. Ако, на пример, унесете [дрвена звезда], можемо да претпоставимо да сте вероватно мислили [црвена звезда].

 2. Развијамо производе који одражавају постојане стандарде и праксе приватности.

  Желимо да будемо на водећем месту по развоју технологије, укључујући и развој алатки које корисницима омогућавају да управљају личним подацима на једноставан, приступачан начин и да при том не нарушавају квалитет корисничког доживљаја. Придржавамо се закона о приватности, а поред тога у оквиру компаније, као и са регулаторима и пословним партнерима радимо на развоју и примени високих стандарда приватности.

  Дизајнирали смо Google+ са круговима да бисте лакше могли да делите различите ствари са различитим људима. Можете да ставите пријатеље у један круг, породицу у други, а шефа у засебан круг – баш као у стварном животу.

 3. Трудимо се да прикупљање личних података буде транспарентно.

  Настојимо да корисницима прикажемо информације које користимо за прилагођавање услуга. Кад год је могуће, трудимо се да отворено говоримо о информацијама које поседујемо о појединачним корисницима и начинима на који те користимо информације за пружање услуга.

  Google контролна табла вам помаже да добијете одговор на питање „Шта Google зна о мени?“ Приказује вам информације ускладиштене на Google налогу, као што су последњи блог на Blogger-у или отпремљене фотографије и омогућава вам да са једне централне локације мењате подешавања приватности за многе Google производе.

 4. Пружамо корисницима смислене опције за заштиту приватности.

  Људи имају различите недоумице и потребе у вези са приватношћу. Да би свим корисницима пружио најбољу услугу, Google се труди да им понуди смислене и детаљне опције за употребу личних података. Сматрамо да личне податке не треба присвајати против нечије воље, тако да се трудимо да осмислимо производе који корисницима омогућавају да извезу личне податке у друге услуге. Не продајемо личне податке корисника.

  Помоћу алатки за приватност можете да шифрујете саобраћај остварен претрагом између рачунара и Google-а, прегледате Интернет без архивирања, бришете историју претраге, лако пребацујете податке из Google производа у склопу програма Ослобaђaње података и још много тога.

 5. Одговорно чувамо информације које задржавамо.

  Увиђамо да је наша обавеза да штитимо податке које нам корисници поверавају. Озбиљно схватамо питања везана за безбедност и сарађујемо са великом заједницом корисника, програмера и спољних стручњака за безбедност како бисмо Интернет учинили поузданијим и безбеднијим.

  Дизајнирамо производе тако да буду потпуно безбедни и имају могућност лаког опоравка. Аутоматизовани скенери користе податке да би свакодневно заштитили милионе корисника од малвера, превара „пецањем“, обмана и непожељних порука.