Пријављивање фалсификовања

Нико не жели да буде преварен и купи фалсификовану робу. Фалсификована роба садржи жиг или логотип који је истоветан жигу неке друге робе или се не разликује од њега у значајној мери. Опонаша карактеристике бренда производа покушавајући да се представи као оригинални производ власника бренда.

Google озбиљно схвата сваку злоупотребу наших услуга за оглашавање или продају фалсификоване робе. Када се производи или услуге које хостује Google користе за оглашавање и продају робе, имамо јасне смернице против коришћења фалсификата. Користимо значајне инжењерске и машинске ресурсе да бисмо спречили злоупотребе којима се крше наше смернице, укључујући оне везане за фалсификовање. Међутим, велики број веб-сајтова који се приказују у резултатима Google претраге су независни сајтови, а не производи или услуге које хостује Google. Ако сте забринути због садржаја који се приказује на неком сајту, директно контактирајте власника сајта или уколико сте извадили судски налог, узмите у обзир и покретање добровољног процеса по основу судског налога. Прегледајте Савете за безбедност при онлајн куповини, који могу да вам помогну да препознате сајтове који продају фалсификовану робу.

Потрошачима и власницима брендова пружамо и обрасце за пријаву злоупотребе, који могу да се пронађу у центрима за помоћ појединачних производа (погледајте све Google центре за помоћ) и наведите следеће: