Проверите да ли испуњавате услове.

Сви корисници програма Google Ad Grants морају да испуне одређене критеријуме да би се квалификовали за овај програм, као и да наставе да испуњавају те услове. Ево како непрофитна организација може да се квалификује.

Земље

Мењамо свет, земљу по земљу.

Сарађујемо са више од 20.000 непрофитних организација из више од 50 земаља. Да бисте се квалификовали за Google Ad Grant, непрофитна организација мора да буде основана у једној од следећих земаља:

Испуњавање услова

Ево како можете да квалификујете за Google Ad Grants.

Google грантови за огласе су део програма Google за непрофитне организације. Да би се квалификовала за Google грантове за огласе, организација мора да испуни следеће услове:

 • да се за почетак пријави за Google за непрофитне организације;
 • да има важећи статус добротворне организације. Потражите дефиниције статуса добротворне организације у својој земљи на сајту Google-а за непрофитне организације.
 • Да прихвати Google-ове обавезне потврде у вези са недискриминацијом и пријемом и коришћењем донације и сложи се са њима.
 • Да има функционалан веб-сајт са конкретним садржајем.

Владини органи и организације, болнице и медицинске групе, школе, академске институције и универзитети не испуњавају услове за Google за непрофитне организације, али филантропски огранци образовних организација испуњавају услове.

Ево како да останете квалификовани.

Да бисте наставили да испуњавате услове за Google Ad Grants, организација мора да испуни следеће услове:

 • Да повеже огласе са једним (и само једним) доменом веб-сајта који је исти као онај који је одобрен у првој пријави.
 • Да активно управља AdWords налогом тако што ће се пријављивати једном месечно и унети бар једну промену на налогу сваких 90 дана.
 • Да омогући да се огласи и кључне речи подударају са програмима и услугама које пружа организација.
 • Строго комерцијално оглашавање није дозвољено. Ако промовишете производе или услуге, свих 100% од прихода мора да се директно искористе за подршку програму.
 • Огласи не могу да воде до страница које првенствено представљају линкове ка другим веб-сајтовима.
 • Огласи не смеју да нуде финансијске производе (као што су хипотеке или кредитне картице) или да траже донације за аутомобиле, чамце или некретнине.
 • Веб-сајт не може да приказује Google AdSense огласе или линкове за оглашавање промотера.

Корисници Google Ad Grants-а за које се утврди да крше било коју од ових смерница подлежу избацивању из програма. Google задржава право да одобри или одбије пријаву или учешће било које организације у било ком тренутку и због било ког разлога, као и да у било ком тренутку допуни или измени ове смернице за испуњавање услова. Google обавља избор по сопственом нахођењу и то не подлеже спољној провери.