Честа питања

Одговори на честа питања.

Шта је то Google Ad Grants?

Google Ad Grants повезује људе са иницијативом до које им је стало пружањем до 10.000 USD месечно у натури за оглашавање у претрази за непрофитне организације које испуњавају услове.

Како функционише Google Ad Grants?

Помоћу Google Ad Grants налога правите огласе који ће се приказивати у Google претрази. Огласи организације ће се приказивати засебно или испод плаћених огласа. Ови текстуални огласи се приказују на Google.com страницама резултата претраге.

Више информација о томе како Ad Grants функционише потражите у центру за помоћ.

Да ли истовремено могу да имам Ad Grants налог и стандардан Google Ads налог који се плаћа?

Да, стандардни налози су сјајан начин да проширите утицај и приступите додатним функцијама као што су поновно оглашавање, сликовни огласи и видео огласи. Налози неће бити међусобна конкуренција јер су Ad Grants огласи у засебној аукцији после плаћених огласа.

Ми смо мала непрофитна организација. Да ли и даље можемо да се такмичимо са великим организацијама на Google.com и имамо користи од програма Google Ad Grants?

Да, Google Ads награђује релевантност. Заправо, мали локални корисници гранта који користе кључне речи и циљање за појединачне локације могу да се приказују пре великих државних организација. Да би се истакле, поготово у важним периодима као што су донације на крају године, непрофитне организације могу да размисле о инвестирању у стандардан Google Ads налог да би прошириле досег.

Да ли огласи могу да се приказују само на једној локацији?

Да! Циљање локације вам омогућава да приказујете огласе људима у одређеној области.

Можете да изаберете жељене градове, државе, провинције, градске области и регионе. Само се придржавајте смернице за географско циљање када подешавате циљање локације за кампање.

Који су услови за Google Ad Grants?

Да бисте се квалификовали за Google Ad Grants, организација мора да буде непрофитна организација која испуњава услове, да има веб-сајт високог квалитета који поштује смернице за веб-сајтове и да може да се усклади са смерницама програма.

Колико кошта Google Ad Grants?

Ad Grants кампање се не плаћају. Када се квалификујете за програм, имате буџет за огласе од 10.000 USD месечно у натури за оглашавање у претрази који можете да користите у различитим кампањама. Неискоришћена средства се не преносе.

Када активирате Ad Grants, буџет за оглашавање се унапред учитава на налогу и не морате да га затражите од Google-а.

Да ли морам да потрошим 10.000 USD сваког месеца за одржавање Ad Grants-а?

Не, не постоји услов за трошење.

Како могу да се пријавим за Google Ad Grants?

Погледајте ове захтеве за испуњавање услова и пријавите се за Google за непрофитне организације. Погледајте овај видео са детаљним водичем да бисте у потпуности разумели процес пријаве.

Како да се пријавим на Google Ad Grants?

Када будете примљени у Ad Grants, можете да приступите налогу преко Google Ads платформе. Идите на ads.google.com и пријавите се помоћу имејла који сте користили да бисте се регистровали за Google за непрофитне организације.