Подстицање локалних заједница на Занзибару уз Street View

Повећање међународне обавештености је приоритет сваке дестинације чија економија зависи од туризма. Занзибар није изузетак. При креирању економске политике земље, Zanzibar Planning Commission је одлучио да представи лепоте архипелага. У томе им је помогао Street View. Комисија и професионални фотографи Федерико Дебето, Николај Омелченко и Крис ди Плеси, из пројекта World Travel in 360 (WT360), заједно су покренули Project Zanzibar и надахнули локалне заједнице да га самостално наставе.

Google Street View: оснаживање локалних заједница на Занзибару

Watch the film

Link to Youtube Video (visible only when JS is disabled)

1700 km

сликано

980 хиљада

објављених слика

33 милиона

прегледа

105 хотела

оглашено

Заједно за развој

Мапирање великих површина је прави изазов. Зато су WT360 тим и дванаесторо студената волонтера са Занзибарског државног универзитета удружили снаге да би мапирали прелепо острво Унгуја. Вођени искуством Федерика, Николаја и Криса, снимили су 1700 километара материјала.

Учешће туризма у БДП-у је преко 30%. Зато можемо да обучавамо младе и оне који већ раде у туризму. Раније су људи изједначавали туризам са хотелима. Али туризам је много више од тога. Ту су историја, авио-компаније и маркетинг. Влада и економија Занзибара ће имати велике користи од ангажовања више људи у туризму.

Симаи Мохамед Саид, министар туризма и културне баштине Занзибара.

Како се Занзибар развија, Федериков тим редовно освежава слике локалних путева у 360. Тако помажу развој инфраструктуре и привлаче нове посетиоце у земљу.

Google Street View: слика улице коју је снимио Федерико Дебето на Занзибару

Освајање глобалног тржишта помоћу слика у 360

Федерико је почетком ове године почео да истражује северно острво Пемба. За само 6 дана, Федерико и Ибрахим Калид, бивши студент волонтер, снимили су преко 500 километара материјала и 40 панорама из ваздуха које су отпремили на Google мапе уз Street View Studio.

Уз веродостојне снимке туристичких атракција, локација културне баштине, хотела и предузећа успели су да осмисле национални глобални обилазак Занзибара. Ова платформа са сликама брзо се развија и промовише острво широм света.

Од мапирања до професије

Када је Федерико упознао Шамиму Јасин, она је била студенткиња и сањала је да управља дроновима. У жељи да побољша будућност Занзибара, Шамиму се јавила WT360 тиму како би сазнала више о Street View технологији. Сазнала је која јој камера највише одговара, како да слика и отпрема слике на Google мапе. Пошто је савладала ове вештине, Шамиму је постала професионални фотограф. За живот зарађује истраживањем и мапирањем Занзибарског архипелага.

Федерико, Шамиму и Ибрахим тренутно отпремају нове слике Занзибара из ваздуха. У центру пажње су им недавно развијене области, нова предузећа, и реновирани хотели. Њихова мисија наставља да се развија отварањем занзибарског забавног парка.

Мапирање великих површина на Занзибару: паметније и брже објављивање садржаја уз Street View Studio

Квалитет слика и камера се побољшао од 2019, а Street View Studio је олакшао и убрзао објављивање слика. Фотографи могу истовремено да отпремају више видео снимака у 360, прате напредак, претражују отпремљени материјал према месту или оригиналном називу фајла и планирају будуће колекције помоћу интерактивних слојева мапа.

 

Слике целог острва Пемба смо објавили уз Street View Studio. Главна побољшања алатке су организационе природе. Можете да наставите паузирана или прекинута отпремања и истовремено отпремате више видео снимака, па не морате да се будите усред ноћи да бисте додали нове фајлове. Могли смо да се наспавамо!

Федерико Дебето, професионални фотограф

 

За бољу будућност

Project Zanzibar је настао са циљем подстицања и обучавања локалних студената да мапирају земљу и од тада има глобални утицај. Пројекат је за три године ставио локална предузећа у први план и отворио пословне прилике бившим волонтерима, као што су Шамиму и Ибрахим.

Делите своје Street View слике