Google вам помаже да откривате свет око себе. Циљ слика на нашим платформама је да побољшају ваш доживљај и помогну вам да прегледате и истражите места у близини или широм света. Стварно се трудимо да слике буду корисне и да осликавају свет који корисници истражују.

Street View слике могу да постављају спољни сарадници или Google. Разлику можете да видите на основу имена аутора или иконе која се налази уз сваку слику. Слике које спољни сарадник сними и постави на Google мапе, власништво су тог сарадника (или евентуалног наследника на кога преноси права).

На овој страници су наведене смернице за Street View слике које поставља Google. За Street View слике које постављају корисници погледајте смернице за садржај који на Мапе постављају корисници.

Смернице за Street View слике
које поставља Google

Да бисмо свима који гледају Street View слике пружили позитиван доживљај и корисно искуство, написали смо ове смернице за Street View слике које се постављају на Google. Оне објашњавају како третирамо неприкладан садржај и који су критеријуми за постављање Street View слика на Google мапе. Повремено ажурирамо смернице, па их проверавајте с времена на време.

Street View слике нису у реалном времену

Street View слике приказују само оно што су наше камере могле да забележе на дан проласка кроз одређену локацију. Обрада слика после тога траје неколико месеци. То значи да садржај који видите може да буде стар од неколико месеци до неколико година. На неким локацијама годинама прикупљамо слике, па можете да видите и промене на њима помоћу функције Времеплов.

Замагљивање

Google предузима одређене кораке за заштиту приватности особа када се Street View слике објаве на Google мапама.

Развили смо најсавременију технологију за замагљивање лица и регистарских таблица који могу да се идентификују на Street View сликама које поставља Google. Ако ваше лице или регистарску таблицу треба додатно да замаглимо или ако желите да замаглимо целу вашу кућу, ауто или тело, поднесите захтев помоћу алатке Пријавите проблем.

Неприкладан садржај

Неприкладан садржај можете да пријавите преко линка Пријавите проблем. Сматрамо да следеће категорије спадају у неприкладан садржај ако не постоји уметничка, образовна или документарна вредност садржаја.

Кршења права интелектуалне својине

Кршења права интелектуалне својине

Не дозвољавамо слике ни садржај који крши нечија законска права, укључујући ауторска права. Прегледајте процедуре за ауторска права да бисте пронашли више информација или поднели DMCA захтев.

Икона за Сексуално експлицитан садржај

Сексуално експлицитан садржај

Не дозвољавамо сексуално експлицитан садржај.

Икона за Нелегалан, опасан или насилан садржај

Нелегалан, опасан или насилан садржај

Не дозвољавамо садржај који је незаконите природе, промовише опасне или нелегалне радње или садржи експлицитно или неоправдано насиље.

Икона за Узнемиравање и претње

Узнемиравање и претње

Не дозвољавамо садржај који користи Street View за узнемиравање и малтретирање других особа или напад на друге.

Говор мржње

Говор мржње

Не дозвољавамо садржај који промовише или толерише насиље према појединцима или групама на основу расе, етничког порекла, религије, инвалидитета, пола, узраста, националности, статуса ветерана, сексуалне оријентације или родног идентитета.

Икона за Терористички садржај

Терористички садржај

Терористичким организацијама не дозвољавамо да користе ову услугу ни у које сврхе, укључујући регрутовање. Уклањамо и садржај који се односи на тероризам, нпр. садржај који промовише терористичка дела, подстиче на насиље или слави терористичке нападе.

Икона за Угрожавање деце

Угрожавање деце

Google има политику строге забране садржаја који представља искоришћавање или злоупотребу деце. Ово обухвата све слике сексуалног злостављања и сав садржај који приказује децу на сексуалан начин. Ако пронађете било који садржај за који сматрате да представља овакво искоришћавање деце, немојте поново да га делите и не остављајте коментаре, чак и ако вам је намера да Google-у скренете пажњу на њега. Ако пронађете такав садржај негде на интернету, директно контактирајте организацију National Center for Missing & Exploited Children (Национални центар за несталу и експлоатисану децу).

Икона за Податке који могу да открију идентитет

Подаци који могу да открију идентитет

Не дозвољавамо садржај који обухвата податке који могу да открију идентитет као што су информације о кредитним картицама, здравственим картонима или државним идентификационим документима, вашим или туђим.