Пронађите инспирацију помоћу Street View прича

Слика Занзибара

Занзибар

Погледајте причу колектива Street View поузданих фотографа, „World Travel in 360 (WT360)“, о пројекту Занзибар, заједничкој иницијативи са танзанијском владом за израду мапе Занзибара. Федерико Дебето, Николај Омелченко и Крис ду Плеси су отпутовали у Танзанију да би поставили основе за израду мапе архипелага, образовали локално становништво о Street View фотографији и изградили одрживи модел како би заједница сама наставила пројекат.

Слика Мјанмара

Мјанмар

Истражите Мјанмар помоћу овог видеа који истиче сјајан рад фотографа Није Лин Сека и његових колега из агенције 3XVIVR Productions. Агенција 3XVIVR је посветила пуно времена и труда свом специјалном пројекту који има за циљ дигитализацију Мјанмара преко Street View-а и очување културне баштине земље у 360.

Слике Зимбабвеа

Зимбабве

Погледајте причу Туанде Канема о изради мапе Зимбабвеа помоћу Street View-а. Туанда се вратио у Зимбабве, своју домовину, са циљем да на Google мапе постави Street View слике главног града Харареа и међународне туристичке дестинације Викторијини водопади. Недавно је проширио пројекат и обухватио и друге кључне локације широм Зимбабвеа.

Слика Кеније

Кенија

Упознајте неке од локалних водича и Street View поузданих фотографа који израђују мапу Кеније. Њихова жеља да помогну свету да доживи изузетну лепоту Кеније их је директно упутила на Street View као врхунску алатку за остварење овог циља.

Слика Јерменије

Јерменија

Погледајте причу Џоа Хакобијана, једног од оснивача непрофитне организације Armenia360. Џо је одржао говор на Street View самиту у Лондону 2019. о путовању током ког је израдио мапу древне земље својих предака. Ово је прича о томе како свако може да постави места до којих му је стало на мапу помоћу Street View-а.

Слике Бермуда

Бермуди

Сазнајте како је туристичка организација за дестинацијски маркетинг Бермуда ангажовала Street View поуздану агенцију, Miles Partnership, да прикупља Street View слике. Агенција Miles Partnership је помогла туристичкој организацији Бермуда да оптимизује онлајн присуство на Google мапама и побољша откривање локалних предузећа. То помаже и туристима да виртуелно истраже Бермуде док планирају путовање (или само сањаре).

Слике Тонге

Тонга

Тања Волфграм и Викуки Кинги, оснивачи организације Grid Pacific, документују своје путовање током ког су израдили мапу Тонге. Да би промовисали културу Тонге и других пацифичких острва, покренули су амбициозан план за израду мапе целокупног архипелага и његово додавање у Street View. Погледајте њихову фасцинантну причу овде.